Prijzen

De prijs is afhankelijk van de afmetingen, het ontwerp, de kleur en soort glas. Denk bij afmetingen aan hoogte x breedte.
Het ontwerp bepaalt de bewerkelijkheid van het paneel. Denk bijvoorbeeld aan veel kleine ruitjes en ronde en/of schuine vormen. Dit maakt een paneel veel tijdsintensiever dan een klassiek paneel met rechte ruitjes. De prijs van het glas verschilt per kleur en per soort. Blank vensterglas of machinaal (kathedraal) glas is bijvoorbeeld goedkoper dan mondgeblazen antiek glas. Voor het uitkiezen van specifieke kleuren kun je het beste langskomen op onze werkplaats. Een standaard bovenraam zal al gauw rond de €400,- euro kosten. Mocht je kleiner hang- of voorzetwerk willen hebben, kunnen wij meedenken in je budget.

Restauratie:
De prijs is afhankelijk van de totale afmetingen, aantal ruitjes en aantal ruitjes die gebarsten zijn of ontbreken. Ook de kleuren en soort glas hebben invloed op de prijs.

Reparatie:
Bij het vervangen van een gebarsten ruitje of ontbrekend ruitje in een bestaand paneel, zijn de kosten rond de €80,- per stuk. Bij meerdere barstjes kan er gekeken worden naar de prijs. Kosten zijn exclusief eventuele loodreparaties. Een loodreparatie kost vanaf €50,-. 

Mocht je een paneel dat makkelijk vervoerd kan worden, dan doen wij de reparatie het liefst op onze werkplaats. Het horizontaal repareren aan eigen werkbank werkt prettiger dan verticaal op een ladder of op de knieën.

Isolatieglas:
Bij nieuw werk kun je voor een prijsopgave onder ‘maatwerk’ kijken. Bij bestaand glas-in-lood dat tussen isolatieglas moet komen, kun je kijken onder ‘restauratie’. Bij beide komt er een toeslag voor het uithalen, het nieuw/gerestaureerd glas-in-lood in isolatieglas zetten, het vervoeren en het installeren. Mocht je zelf handig zijn of iemand kennen, kunnen wij ook enkel het glas-in-lood maken/restaureren en in isolatieglas zetten.